HPV Virüsü Nedir?, tedavisi nasıl yapılır?

HPV Virüsü Nedir?, tedavisi nasıl yapılır? 2019/2020

HPV Virüsü Nedir?, tedavisi nasıl yapılır, HPV virüsü, Siğil, Genital siğiller, Sağlık, Tedavi, En son, Çaresi, Doğal tedavisi, Bitkisel çözümü, Human Papilloma virüs.

HPV FORUM SİĞİL FORUM
HPV den Siğilden Kurtulanlar Yenenler.

*HPV belirleme edilenlerin partnerleri de bu hususta uyarılmalı*

  • HPV virüsü tehlikesi, dünyanın yanı sıra Türkiye’de de artışa geçti. Bayanlarda ve erkeklerde genital bölümde meydana çıkan HPV virüsünün sebep bulunduğu siğiller yüzde 90 seviyesinda cinsel yolla bulaşıyor.

Vücudumuzdaki siğiller yalnızca ellerde ya da yüzde değil, genital bölümde de meydana çıkabiliyor. Son vakitlerde cinsel (genital) bölümde ebatı ya da adedi artan, büyüyünce karnabahar görünümünde olan siğillerin genelde sebebi, kısa ismi HPV olan ‘Human Papillomavirus’tür.

  • HPV virüsünün 200’den çok tarzı tanımlanmış olmasına karşın, aşağı yukarı 40 tarzı cinsel bölümde; ‘genital kondilom, kondiloma aküminata ya da genital siğil’ denen hastalığı yapar. Amerika’da en sık cinsel yolla bulaşan hastalık olup, senede 6,2 milyon bireyin bu virüs ile enfekte bulunduğu bildirilmiştir. HPV görülme sıklığını sessiz bulaşmaların ve siğili olmayan taşıyıcılardan ötürü net olarak belirtmek zordur.

 

  • Toplumda erkeklerde genital bölümde HPV belirleme seviyesi yüzde 1,73 olarak bildirilmiştir. Erken yaşta başlayan cinsel tesirnlik ve çok eşlilikle beraber görülme sıklığı artmaktadır. Dünya Sıhhat Örgütü bilgilerine göre 2010 senesinde kadınlarda HPV belirleme seviyesi yüzde 11,4’dür.

HPV erkeklerde yalnızca siğil gerçekleştirmekle kalmayıp

HPV erkeklerde yalnızca siğil gerçekleştirmekle kalmayıp, orofaringeal (ağız-yutak) bölgesi ve penis kanserlerine de sebep olmaktadır. Erkeklerde penis kanserlerin ise yüzde 50’ye yakınının HPV ile ilişkiı gösterilmiştir. Şuana kadar rahim ağzı (serviks) kanseri ile ilişkiınden ötürü kadınlarda daha çok önemsenirken, son 20 senedir erkeklerde de sıklığındaki artış ve mümkün neticeleri nedeniyle ciddi yaklaşılan bir hastalık durumuna gelmiştir. Etkenler her iki cinste de benzer olmasına karşın hastalık erkeklerde, bayanlara göre değişiklik gösterebilir.

  • Çoğunlukla (yüzde 90 seviyesinda) cinsel yolla bulaşır. Virüsün bedenin detaylı yerlerinde (cinsel bölge kıllarında ve hem de tırnaklarda), eşyalarda virüs saptanmıştır. Bu yüzden cilt ilişkiı, virüs barındıran eşyalar ya da doğum esnasında bulaşabilir. Hastalık çoklıkla cinsel ilişkila bulaştığından çok eşlilik mühim bir risk faktörüdür.

Partner adedi arttıkça da risk artmaktadır.

Kondom-prezervatif genital bölgeyi tamamiyle sarmadığı-örtmediği amacıyla mutlak bir koruma sağlamaz. HPV olanların yüzde 15’inin kondom kullandığı fakat koruyucu olmadığı neticesine varılmıştır. Kuluçka zamanı (İnkübasyon) zamanı 2 hafta ile 2 sene arasında değişmektedir. Özellikle 3-4 ayda siğiller meydana çıkmaktadır. Siğillerin yüzde 40-60’ı ilk sene içersinde kendi kendine iyileşir-kaybolur. Bu iyileşme bireyin bağışıklık düzenine bağlıdır. İmmün düzenin baskılandığı ya da zayıfladığı hallerde ise tekrarlama olacaktır.

  • Hastalarım en çok tek olan siğillerinin jilet ile kıl hijyenikliği ardından kanadığından ve ileri dönemde siğillerin adedinin yükselmesinden bahseder. Jilet ile ciltte gördüğümüz ya da göremediğimiz sıyrıklar oluşur. Siğilin kanaması ile beraber virüs bu sıyrıklardan içeri girip çoğalır. Virüs ile ilk bulaşmada da virüs genelde ciltteki sıyrıklardan cinsel ilişki ile bulaşır. Genital bölümdeki kıllardan arınmada cildi tahriş etmeyen makinalar ya da tüy dökücü kremler kullanılmasını tavsiye ederim. Cinsel mekanları amacıyla sarfedilen jilet ya da makinalarını bedenin diğer mekanları amacıyla kullanmamaları da çok mühimdir.

Siğilleri ortadan kaldırıp fiziksel ve kozmetik iyileşme tedavideki amacımızdır.

Fakat HPV’nin vücuttan atılamayacağı, tekrarlama riskinin bulunduğu unutulmamalıdır. Herkes amacıyla geçerli standart bir tedavi yoktur. Siğilin adedi, büyüklüğü, bulunduğu bölge, doktorun deneyimi ve imkanlarına göre tedavi tekniğine karar verilir. Temel olarak en sık yapılan tedavi tekniği cerrahi eksizyon (lazer ya da elektrokoter ile, bistüri ya da makas ile tıraşlama), kriyoterapi ya da asit solüsyonları ile yakma tedavisidir. Tüm bu tedavilere karşın tekrarlama riski yüzde 25-65’tir.

Siğiller bireyin sosyal ve cinsel hayatında olumsuz tesir yapabilir.

Bulaşma korkusu ya da fiziksel görüntü nedeniyle cinsel heves ve tesirnlikde azalma en sık rastlanan cinsel sorunlardır. Psiko-sosyal olarak içe kapanma, anksiyete ve hem de depresyona sebep olabilir. Kaynağın belirleme edilemediği ve edildiği hallerde çift ilişkilerde güvensizlik, ayrılmalar ve ailelerde hukuki neticelere varan tesirsi olabilmektedir. Genital bölgesinde HPV belirleme edilenlerin partnerleri de bu hususta uyarılmalı, bilgilendirilmeli ve kesinlikle ürolog ya da jinekoloğa muayene olmalıdır.

HPV virüsü, Genital Siğilerin Tedavisi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

HPV bir vürüstür Lezyonları, siğil benzeri normal siğiller değildir. HPV virüsünü Negatif etmek gerekir. Normal siğil olmadığı için Yakmayla, Dondurmayla, Lazerle, Asit içerikli damlalar ve krem ile geçmez. Cildinizi tahriş ettiğiniz için çoğalarak yayılır.

HPV FORUM SİĞİL FORUM
HPV den Siğilden Kurtulanlar Yenenler.